top of page

Miksi valita ulkopuolinen siivooja?

Tommi Team on olemassa siksi, koska useimpien työntekijöiden ei kannata siivota toimitilojaan itse, jos heidän tehtävänsä on tehdä jotain muuta. Se on kuitenkin vain osasyy, miksi ammattitaitoiset siivouspalvelut palkataan huolehtimaan hygieniasta. Jos teillä ei vielä ole siivouspalvelua hankittuna työpaikallenne, on helppo aliarvioida sen tuomat hyödyt.

Ylläpitosiivousta kutsutaan ylläpitosiivoukseksi syystä. Tarkoitus on viikkosiivouksella ylläpitää tiettyä puhtaustasoa työympäristössä, joka on siivoussopimuksen alkaessa sovittu. Tällöin voitte aina huoletta kutsua asiakkaita käymään siivousillan jälkeisenä aamuna palaveriin, koska tiedätte, miltä toimiston kuuluu näyttää.

Tähän olemme listanneet viisi syytä, miksi kannattaa panostaa ammattilaisten tekemään säännölliseen ylläpitosiivoukseen:

1. Hyvän ensivaikutelman luominen

Jos toimistonne on pölyinen tai hieman sekainen, ihmiset kyllä huomaavat sen. Ensivaikutelma on tärkeä liiketoiminnan kannalta (esimerkki Sami Hurmeen huomaamasta siivouksen puutteellisuudesta Kunto Kortilla blogissa: http://kuntokortilla.blogspot.fi/2017/03/siisteys-on-omissa-kasissa.html) ja on anteeksiantamatonta, jos ensimmäistä kertaa tiloihinne astuvan potentiaalisen asiakkaan ensimmäinen ajatus on, ettei tuleva yhteistyökumppani huolehdi toimitiloistaan. Mielenrauhan tästä skenaariosta saa tietämällä, että siivousyrityksen kanssa sovitut työt on aina tehty sovittuun aikaan.

2. Terveys

Ovatko sairaslomapäivät lisääntyneet työpaikalla? Sen lisäksi, että siisti ja hygieeninen työympäristö on miellyttävä, se on myös tärkeä osa työhyvinvointia. Toimisto on helposti pöpöpesäke, jos flunssa lähtee ketjureaktiona leviämään työyhteisössä. Sen lisäksi allergikot ja astmaatikot reagoivat kaiken aikaa pölyiseen ympäristöön. Terveet työntekijät ovat tehokkaampia, ja tilojen puhdistus säännöllisesti minimoi osaltaan sairaslomariskit.

Siivouspalveluntarjoaja toimii asiakasyrityksen tiloissa ja tällöin samat työsuojeluvelvoitteet koskevat kaikkia. Tapaturmat korvaa lakisääteinen tapaturmavakuutus. Jos työsuojeluun liittyvät asiat mietityttävät, kannattaa lukaista täältä Työturvallisuuskeskuksen kysymyksiä ja vastauksia yhteisissä tiloissa toimivista toimijoista: https://ttk.fi/tyoturvallisuus_ja_tyosuojelu/toimialakohtaista_tietoa/yksityiset_palvelualat/yhteinen_tyopaikka_ja_yhteisten_vaarojen_tyopaikka/kysymyksia_yhteisesta_tyopaikasta

3. Aika on rahaa

Siivous ei ole ainoastaan epähaluttu tehtävä työpaikoilla, se on myös aikaa vievää. Jopa pienet päivittäiset siivousaskareet vievät paljon aikaa työntekijän muilta tehtäviltä, jolloin yrityksen muu tehokkuus laskee huomaamatta. Siivous on asia, joka kannattaa ulkoistaa. Pyytäkää tarjous meiltä, ja lasketaan yhdessä, minkälainen siivouspaketti teille kannattaa!

4. Töiden tekeminen oikealla tavalla, välineillä ja aineilla

Siivousammattilaiset tuovat mukanaan materiaaleille sopivat puhdistusaineet ja -välineet. Monissa paikoissa on nähty, kuinka lattiat ovat surkastuneet väärien hoitometodien takia. Lattiaspesialistimme ovat siivousasiakkaidemme käytössä aina, ja jo alussa kartoitetaan hoitohistoria, jonka pohjalta tehdään suunnitelma jatkoa ajatellen.

Pesuaineet ovat monien asiakkaiden huolenaihe. Mitä jos puhdistusainetta jää pinnalle ja se aiheuttaa allergisen reaktion? Onko siivousfirma ajatellut puhdistusaineita valitessaan hintaa vai ympäristöä? Asiakkaan maksaessa säännöllisestä siivouspalvelusta, hän myös antaa pesuaineiden valinnan ammattilaisten käsiin - käytämme suomalaisia ympäristömerkittyjä ammattilaispesuaineita, joissa pintamateriaalit huomioidaan.

5. Kiinteistön arvon säilyttäminen

Pintojen oikeanlainen puhdistus pitää niitä kunnossa pidempään. Esimerkiksi vahausten yhteydessä (poistossa ja itse vahan laitossa) tehdään paljon virheitä, jotka kuluttavat lattiaa. Metallipintojen puhdistuksessa pitää olla todella tarkka etteivät ne naarmuunnu tai pinnoite vahingoitu väärien pesuaineiden vuoksi. Messinkiset vetimet vaativat täysin omat puhdistusaineensa. Nämä kaikki ovat asioita, jotka myös säästävät teidän kallisarvoista aikaanne; ei tarvitse googlailla oikeanlaisia puhdistustekniikoita.

Jos huolettaa, että siivoojat saattavat touhutessaan rikkoa jotain, kannattaa tarkistaa vastuuvakuutuksen olemassaolo. Vahinkojen varalta ammattisiivoojilla on vastuuvakuutus, joka korvaa vahingot - Tommi Teamilla tämä on miljoonan (1 000 000€) euron suuruinen.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page